Gezondheidsvoordelen van ballonvaren

Heteluchtballonvaart is een opwindende en wonderbaarlijke ervaring. Als je naast de vogels zweeft is het onwaarschijnlijk dat je aan je gezondheid denkt – het uitzicht is gewoon te mooi. Maar omdat frisse lucht en ontspanning twee van de primaire behoeften van het lichaam zijn, kan ballonvaren uw welzijn op vele manieren verbeteren.

Hoewel regelmatige cardio-oefeningen essentieel zijn om in vorm te blijven, is de tijd nemen om tot rust te komen net zo belangrijk voor het fysieke en emotionele welzijn. Er is geen betere manier om dit te doen dan met een luchtballonvaart.

Ballonvaarten stimuleren de gezondheid

Het eerste wat je voelt tijdens een ballonvaart is de opwinding om de wereld onder je te zien krimpen tot een miniatuur, terwijl de uitgestrekte lucht adembenemende proporties aanneemt. Deze opwinding laat endorfines in de hersenen los, waardoor je je niet alleen gelukkiger voelt tijdens de ballonvaart, maar ook nog lang daarna.

Deze mentale stimulatie kan ook de hartslag iets verhogen, waardoor de zuurstoftoevoer van het bloed, die een integraal onderdeel is van de algehele gezondheid, verbetert en zelfs iets meer calorieën verbrandt.

Gemoedsrust
Na de eerste opwinding, tijdens het vliegen door de lucht, geven onze klanten vaak commentaar op hoe rustig ze zich voelen. U wordt zich bewust van de ongelofelijke rust en kalmte als u zich realiseert hoeveel lawaai u meestal dagelijks wordt omgeven. In de ballon kunt u echt uzelf zijn, de enige afleiding is het prachtige uitzicht op onze vele prachtige ballonvaartlocaties.

De enige afleiding is het prachtige uitzicht op onze vele prachtige ballonvaartlocaties. Ontspanning verbetert aantoonbaar het immuunsysteem, beschermt het lichaam tegen kwalen zoals verkoudheid, verbetert het geheugen en het beoordelingsvermogen en vermindert stress en depressie.

Niet alleen dit, maar de tijd nemen om rustig te zijn wordt zelfs verondersteld om het risico op ernstige gezondheidsklachten, zoals stokes, te verminderen. Ontspannen verbetert ook uw huid en maakt het gemakkelijker om slank en gezond te blijven.

De rust van de ballonvaart zorgt ervoor dat je je gelukkig en kalm voelt – we schatten zoveel als een massage of meerdere yogasessies zouden kunnen. Naarmate u uw humeur voelt stijgen, zal uw gezondheid ernaast groeien.

Frisse ballonvaarten met frisse lucht
hangbrugballonfeest

Frisse lucht is een multi-tasking health warrior, en gelukkig is het in een heteluchtballon in overvloed aanwezig. Schone lucht is veel efficiënter in het reinigen van je longen van giftige stoffen in de lucht, want het is zuiver en laat de longen meer verwijden. Velen van ons leven in steden en dorpen met vervuilde lucht, wat niet goed is voor de longen of voor allerlei andere kwalen. Zo zouden mensen met een hoge bloeddruk baat hebben bij de frisse ballonlucht, omdat het makkelijker is om het bloed van zuurstof te voorzien zonder dat er andere vervuilingsgerelateerde chemicaliën in het mengsel zitten.

De hoeveelheid zuurstof die je opneemt heeft direct invloed op de goede werking van Serotonine in de hersenen. Serotonine is het hormoon dat de emotionele balans reguleert, en een goede hoeveelheid ervan kan het geluk bevorderen en zelfs depressies bestrijden. De hersenen hebben 20% van de totale zuurstoftoevoer van het lichaam nodig om optimaal te kunnen werken, dus frisse lucht verbetert ook de mentale functie en het energieniveau, waardoor de concentratie en de productiviteit toenemen.

Niet alleen kan de schone lucht die u inademt in de ballon uw stemming verbeteren, maar ook uw lichaam. Een rijke toevoer van zuurstof stelt de witte bloedcellen in staat om efficiënt te werken in het immuunsysteem om ziekte te voorkomen, en maakt de spijsvertering efficiënter, wat enorm belangrijk is bij het reguleren van een gezond gewicht.

Zonlicht smelt zorgen weg
Niet elke dag in Groot-Brittannië is een zonnige dag, maar tijdens een ballonvaart ben je gebonden aan het verhogen van je blootstelling aan zonlicht. Dit is in vele opzichten goed voor uw gezondheid. Wanneer onze huid zonlicht opneemt, zet een complex biologisch proces zijn energie om in Vitamine D. Deze vitamine is bewezen om milde depressies te bestrijden en het geluk aanzienlijk te stimuleren. Het handhaven van goede niveaus van Vitamine D in het lichaam wordt ook verondersteld om bepaalde vormen van kanker en multiple sclerose te voorkomen, evenals het verminderen van de effecten van Alzheimer. Zonlicht is ook uiterst efficiënt bij het genezen van huidaandoeningen, samen met het verbeteren van de gezondheid van de botten, omdat vitamine D de opname van Calcium in de lichaamscellen vergemakkelijkt. Alsof dit alles nog niet genoeg is, veroorzaakt zonlicht het vrijkomen van melatonine, wat de kwaliteit van de slaap kan verbeteren.

En een echte training…
Zoals u kunt zien, zijn de gezondheidsvoordelen van ontspannende luchtballonvluchten talrijk. Er is echter ook de mogelijkheid om een echte teamworkout toe te voegen door deel te nemen aan het ballonopbouwen en -afbouwen! We houden ervan dat u zich met de hele ervaring bezighoudt, en dit is de beste manier om dit te doen. Dit is geen overdreven inspannende activiteit, maar het zal je hart doen pompen, wat briljant is voor de fysieke gezondheid. Eerst pakken we uit en rollen we de ballon op de grond uit. Vervolgens ontvouwen we de ballonomslag en houden we de hals van de ballon vast terwijl de piloot de branders aanzet om hem te vullen met hete lucht zodat hij opblaast. Bij de landing, vooravond

ballonvaart antwerpen

DR28 DR29 DR30 DR31 DR32 DR33 DR34 DR35 DR36 DR37 DR38 DR38 DR39 DR40 DR41 DR42 DR43 DR44 DR45 DR46 DR47 DR48 DR1 DR2 DR3 DR4 DR5 DR6 DR7 DR8 DR9 DR10